Voetbal in Utrecht.

lkc11Utrecht is een stad die bol staat van de activiteiten. Behalve een bruisend uitgaansleven staat deze studentenstad ook bol van de activiteiten op zowel cultureel als op het gebied van sport. Iedere wijk in deze stad heeft zijn eigen sportverenigingen en er wordt uiteraard volgens de traditie ook veel gevoetbald. Er zijn meer dan meer dan 25 actieve voetbalverenigingen in de stad. Sommige van deze amateur voetbalclubs zitten tot aan de nok toe vol met meer dan 50 verschillende elftallen.

De grootste voetbalclub van deze stad is FC Utrecht. De club is in 1970 ontstaan uit een fusie van vier verschillende Utrechtse voetbalclubs. FC Utrecht is de enige club van Utrecht waar betaald voetbal plaats vindt. FC Utrecht heeft het prachtige Galgenwaard stadion als zijn thuishaven en de kleuren van de club zijn Rood-Wit. Dit zijn ook de kleuren van het thuistenue van de spelers. Bij uitwedstrijden wordt meestal een geheel zwart tenue gedragen.

Sinds de oprichting is het FC Utrecht 3x gelukt het Nederlandse kampioenschap te winnen, een eer die over het algemeen alleen de clubs Ajax, Feyenoord en PSV ten dele valt. Natuurlijk waren en zijn de bewoners van de stad Utrecht reuze trots op deze overwinningen en wordt er nog regelmatig door de fans gememoreerd aan deze overwinningen en de feesten die dat in de stad tot gevolg had. Alhoewel de laatste overwinning van de eredivisie in 2004 plaatsvond zijn de fans ervan overtuigd dat een nieuwe overwinning niet lang op zich zal laten wachten. Op dit moment doet de club het erg goed en onder leiding van hun huidige manager Erik ten Hag mag de club zich rekenen tot de top vijf betaalde voetbalclubs van Nederland.

lkc12FC Utrecht kan zich verheugen op een grote schare voetbalfans uit het hele land en de wedstrijden in het prachtige stadion trekken altijd veel bezoekers. De harde kern van deze supporters staat bekend om vooral de gezellige sfeer die zij met zich mee brengen en het altijd getoonde sportieve gedrag. Een voetbalwedstrijd van FC Utrecht in het Galgenwaard stadium bijwonen is een echte belevenis, maar ook in de omliggende kroegen is het een drukte van jewelste wanneer de wedstrijden live op de televisie uitgezonden worden.

In het stadion wordt geen alcohol verkocht en ook is het meenemen van eigen drank niet toegestaan. Er zijn voldoende eetgelegenheden in en rondom het stadion waar u ook softdrinks kunt bemachtigen en alcoholvrij bier.

Het stadion heeft ook een museum. In dit museum kunt u alles te weten komen over de boeiende historie van deze prachtige voetbalclub. En uiteraard vindt u in het stadion ook een shop speciaal voor de echte fans van FC Utrecht. Er worden ook rondleidingen gegeven. Tijdens deze rondleidingen wordt je meegenomen door het hele stadion en mogen de bezoekers een blik werpen in de bestuurskamer, de perskamer, maar ook in de kleedkamers van deze beroemde prof voetbalploeg. Er zijn ook speciale rondleidingen voor kinderen, met een speurtocht en een klein cadeautje op het eind. Hiervoor kunt zich per email op de fanpagina van FC Utrecht opgeven.