Hotels in de buurt van het Sonnenborgh Museum

Wanneer je het Sonnenborgh Museum en de daarbij behorende Sterrenwacht wilt bezoeken is het de moeite waard een overnachting in deze prachtige stad te overwegen. Sterren kijken doe je namelijk vooral in de avond en ‘s nachts. Maar ook voor mensen die graag uit willen eten en dat af willen sluiten met een gezellig drankje in een van de vele cafés is een overnachting in deze stad een echte aanrader. In de buurt van het Sonnenborgh Museum zijn enkele van Utrechts mooiste hotels gesitueerd. Hier volgt een top 5 van de beste hotels in de buurt van deze oude vestigingstoren gelegen midden in de studentenstad Utrecht.

  • Het Court Hotel City Center

lkc6Dit hotel ligt op nog geen vijf honderd meter van het museum en echt midden in het stadshart. Het gebouw deed vroeger dienst als rechtsgebouw en nog steeds ademt het een statige sfeer uit. De kamers zijn van alle luxe voorzien. Een kamer voor 2 personen inclusief een heerlijk ontbijt in de indrukwekkende eetzaal boekt u al vanaf 150 euro.

  • Hotel Moeder Gans

Een knus hotel in het centrum van de stad, niet ver van de Domtoren. Alle kamers bij dit gezellige hotel beschikken over kabel-tv en gratis Wifi. Mother Goose zoals de Engelsen het ook wel noemen, is een prima optie voor mensen die direct in het centrum willen zitten en toch rust om hun heen willen hebben. Sfeervol ingericht en vakkundig personeel.

  • Het Grand Hotel Karel V

lkc7Op nog geen kilometer afstand van de sterrenwacht bevindt zich het statige Grand Hotel vernoemd naar een van de beroemdste inwoners van deze stad, Karel V. Het hotel wordt omgeven door een prachtige kasteeltuin. De kamers zijn ruim en licht en sommigen hebben met een achterdeur directe toegang tot de tuin.

  • Het Maliehotel

Het Maliehotel wordt ook wel een thuis weg van huis genoemd. De entree wordt gekenmerkt door een huiselijke sfeer met een grote boekenkast en gezellige zitjes. Het personeel is uiterst vriendelijk en maakt dat iedereen zich snel thuis voelt. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben allemaal een eigen badkamer. Het ontbijt bestaat uit een buffet, wat door de gasten zeer gewaardeerd wordt.

  • Hotel Oorsprongpark

lkc8Een van de goedkopere hotels midden in het centrum. De kamers in deze volledig gerenoveerde opslagloods aan de gracht zijn klein maar voldoende uitgerust en beschikken over een eigen toilet en of douche. Vanuit de ontbijtzaal is er een fantastisch uitzicht op het park. Een echte aanrader voor mensen met een kleine portemonnee.